Babbeltrucs, 10 september.

Dinsdag 10 september had het Vrouwengilde twee vrijwilligers van de politie uitgenodigd om ons meer te vertellen over babbeltrucs. Deze twee volontairs waren geen politieagent geweest, maar na pensionering hebben zij zich aangemeld bij de politie om vrijwilligerswerk te doen. Bijv. door middel van voorlichting op scholen en zoals bij ons, of als inzet bij sommige evenementen. Eén van hen deed voornamelijk het woord en speelde ook een rollenspel met Loes Breijs als ‘slachtoffer’. Het was allemaal vrij summier en welbekend bij de meeste van onze aanwezigen. Ieder heeft zo haar eigen ervaringen en deelt dat graag.
Bij de afsluiting kwam de andere vrijwilliger nog aan het woord en die had de nuttige informatie dat, wanneer jij vindt dat je in een noodsituatie zit, je altijd 112 kan, nee moet, bellen. Niet eerst zoeken naar het algemene politienummer maar meteen 112. Hij legde daar echt de nadruk op en gaf ook wat voorbeelden. Na afloop deelde zij nog wat informatie materiaal uit; een formulier waarop u een ‘verdacht’ persoon kunt beschrijven, mocht dat ooit nodig zijn.
Het was toch een lange zit, temeer daar de hoofdspreker er geen inspirerend verhaal van kon maken en nogal eens een ‘zijweggetje’ insloeg.