Bezoek Relim: 13 februari

Al meer dan 25 jaar helpt Relim mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt om hun dromen en ambities waar te maken, o.a. door erkende (leer-)werkplekken en coachingstrajecten.
Onder het genot van koffie en vlaai worden we allerhartelijkst ontvangen door Robert Wezepoel met een informatief welkomstverhaal. Direct al zijn wij behoorlijk onder de indruk van dat waarmee Relim zich allemaal bezighoudt: de omvang van het aantal bedrijven, werkplekken en werkzaamheden. Op al onze vragen krijgen we een duidelijk antwoord. Wat vooral blijft hangen is dat de cliënt, of liever gezegd, de Relim-medewerker, altijd centraal staat. Voor de rondleiding wordt de groep van 17 deelnemers opgesplitst in 2 groepen. Tijdens die rondleiding zien we enthousiaste en bevlogen medewerkers, werkcoaches en begeleiders. Ieder van ons zal zich wel een favoriete werkplaats herinneren, maar elke werkplek maakt een behoorlijke indruk op ons: van houtbewerking tot fietsreparaties, van assemblage tot administratie. Overigens wordt ons goed duidelijk gemaakt, dat je als particulier ook heel goed bij Relim terecht kunt voor op maat gemaakte producten op het gebied van bijvoorbeeld hout, metaal en drukwerk. Ook fietsreparaties en heel betaalbare fietsen (studenten, opgelet) zijn mogelijk. En wat te denken van werkzaamheden in je tuin …. Relim bellen en een coach komt kijken en maakt afspraken.
Aan het eind van de middag komen de twee groepen weer bijeen en we sluiten de middag af met nog enkele vragen en een hartelijk dankwoord voor deze interessante en geslaagde middag.
De web-pagina www.relim.nl voorziet je van alle informatie, ècht de moeite waard om eens te bekijken! Op hun Facebook-pagina vindt je ook filmpjes en informatie o.a. over het onlangs gehouden symposium.