Cube Design Museum, Kerkrade, dinsdag 20 maart.

Nadat alle toegangstickets gekocht, dan wel gescand waren en Peter Trompetter een foto van de groep deelnemers gemaakt had, werden wij door onze gids ontvangen. Zij bracht ons naar de 5de verdieping, waar normaal gesproken geen bezoekers mogen komen. Zij wees ons op het prachtige uitzicht en vertelde over de verschillende onderdelen van het Museumplein Kerkrade (Continium discovery center, Cube en Columbus earth center). Vervolgens bezochten we de verschillende verdiepingen van Cube, de kubus. Cube is een museum over design, ontwerp en ontwikkeling. Cube richt zich op een internationaal publiek dat interesse heeft in het proces van vormgeving en het ontwerpen voor menselijke ambities, grote en kleine noden en nieuwe inzichten. Tegelijkertijd heeft Cube de functie van permanent laboratorium waar studenten en ontwerpers samen met het publiek co-creëren. In deze functie richt het zich op onderwijs, het bedrijfsleven en de wereld van designers en ontwerpers.
Het meest in het oog springend was de expositie “ Heaven or Hell?”, Extraordinary shoe design. Van lelijk tot mooi, van ongelofelijk tot bizar, de meest exotische modellen werden tentoongesteld.
De tentoonstelling Heaven or Hell? belicht aan de hand van meer dan 100 extraordinary shoe designs de impact van deze ontwerpen. Door ontwerpers, kunstenaars en vernieuwende merken samen te brengen op deze expositie, ontstaat een breed overzicht van de ontwikkelingen op schoengebied. De vraag die centraal staat bij iedere schoen: Heaven or Hell?
Na de rondleiding, die anderhalf uur duurde, kon men nog op eigen gelegenheid rondkijken.