Excursie naar Het Burgerhoes, maandag 26 maart.

15 dames stonden in de hal van het voormalig gemeentehuis van Landgraaf, na de verbouwing omgedoopt tot BURGERHOES. Ze werden ontvangen door dhr. J. Kolgen, die ons op voortreffelijke wijze deze ochtend rondleidde.
Wist u dat er 300 medewerkers hier werkzaam zijn en dat dit gebouw geen gasaansluiting heeft en volledig duurzaam gebouwd is? Met o.a. warmtepompen en zonnepanelen.Ook is er veel kunst te zien, o.a. het beeld van de Bokkerijder , gemaakt door Wim van Hoorn, beeldhouwer uit deze streek en natuurlijk de kruiswegstaties van Aad de Haas, gered uit het oude St. Jozef ziekenhuis. Ook het schilderij van Wim Pelzer, gemaakt voor de heropening en de 3 kernen vertegenwoordigt, hangt te pronken in de hal.
We bezochten ook het archief waar alle documenten, ook van de vroegere gemeenten ; Nieuwenhagen, Ubach over Worms en Schaesberg, bewaard worden onder speciale luchtvochtigheid.
Uiteraard ontbrak de raadzaal niet bij deze rondleiding.
Het aangrenzende politiebureau werd ook opgekocht en doet nu dienst als tijdelijke huisvesting voor o.a bureau Handhaving.De dames waren onder de indruk van het cellencomplex en de luchtplaats.
Deze interessante ochtend werd afgesloten met een kop koffie en een lekker stukje vlaai, aangeboden door de gemeente.
16 april is er nog een mogelijkheid om aan deze excursie deel te nemen.