Internationale Vrouwendag 2015

Op maandag 9 maart vierde Landgraaf Internationale Vrouwendag. Deze viering werd mogelijk gemaakt door de subsidie van de gemeente Landgraaf en georganiseerd door  5 Landgraafse vrouwenverenigingen.

De speld van verdienste werd dit jaar uitgereikt aan Hermie Douma. Steun en toeverlaat voor haar omgeving. Ze is zeer geliefd door haar vriendelijkheid, haar bescheidenheid en belangeloze inzet. Ze is mantelzorger, bestuurslid en vrijwilligster in diverse instellingen.

Het thema van dit jaar was “Vrouwluuj in Limburg”! Annie Schreuders vertelde op een zeer humoristische wijze over het wel en wee van de vrouwluuj. May Quaedflieg en Jos Wetzels zorgden, met dialect liedjes,  voor de muzikale omlijsting. In de pauze werden sneetjes zwartbrood met o.a. Limburgse hoofdkaas geserveerd.De opkomst was geweldig, de dames hebben genoten. Het was een prachtige, gezellige, avond!

1 reactie:  Aan de organisatoren van de Nationale Vrouwendag,

Jullie hebben er voor Hermi en de vele andere (“stille”) vrijwilligers die zich door Hermi vertegenwoordigd voelen inderdaad een onvergetelijke avond van gemaakt.
Ze draagt met trots jullie speldje. Voor iedereen binnen de huiskamerprojecten, wijkpunt Ubach over Worms en haar medebewoners van de seniorenflat wellicht van grotere betekenis dan “een Koninklijk lintje”.

Namens alle ( bescheiden, hardwerkende “stille”) vrijwilligers en mantelzorgers, nogmaals bedankt.

Jack Zautsen /ouderwerker Welsun

[nggallery id=68]