Internationale Vrouwendag 8 maart

Zoals elk jaar georganiseerd door een aantal vrouwenverenigingen uit Landgraaf.

Het thema van deze avond was: de werkende vrouw! Dat is niet altijd vanzelfsprekend geweest; wel als huisvrouw of als meewerkende in het bedrijf van de echtgenoot maar als werkende gehuwde vrouw in loondienst……

3 vrouwen waren uitgenodigd om over hun ervaringen te vertellen. De  centrale vraag is:  hoe waren de opleidingsmogelijkheden en daarop volgend de werkmogelijkheden en welke tegenwerkingen hebben zij ervaren ?

Gerda Bisschops, geboren in 1944, begon in 1970, met een gezin met 4 kinderen, aan de studie HBO Maatschappelijk Werk en werkte daarna bij de Sociale Dienst. Een keuze waarvoor zij hard heeft moeten vechten, ook in haar omgeving. Marij v.d. Velde, ook geboren in 1944,  heeft tot haar pensioen gewerkt als secretaresse van dr. Oomers in de Vroedvrouwenschool. De werkende vrouw “van deze tijd” werd door Kelly Regterschot vertegenwoordigd. Na projectleider in de gemeente Den Haag en wethouder in Landgraaf is zij onlangs benoemd tot directeur IBA Parkstad. Studeren en werken is voor vrouwen tegenwoordig gelukkig vanzelfsprekend.

Daarna werd José Hoekstra tot de nieuwe Vrouw van het Jaar 2017 uitgeroepen. Annemie Gelissen gaf een opsomming van alle vrijwilligerswerk waarvoor José al jarenlang klaar staat. In zijn toespraak tot José meende burgemeester Raymond Vlecken dat op haar nog meer van toepassing is dan wat hij zelf geregeld te horen krijgt: “Wanneer ben je eigenlijk nog thuis ?”.

De avond werd opgeluisterd door de Moselsänger en de ongeveer 150 aanwezigen hebben ook daarvan genoten.