Lezing “Noord-Korea, de verbeelde werkelijkheid”, dinsdag 7 mei.

Lezing “Noord-Korea, de verbeelde werkelijkheid”, dinsdag 7 mei.


Plaats: Bibliotheek Landgraaf, vestiging Burgerhoes, Raadhuisplein 1, Landgraaf
Aanvang: 19:30 uur
In deze lezing neemt Drs. Marc Roth je mee naar het meest gesloten land ter wereld. Met zijn reisorganisatie ‘Roth Spark Travel’ organiseert hij reizen naar Noord-Korea, waarvan je een groot gedeelte nog altijd niet bezoeken kunt.
Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea en uithangbord van het land, transformeert zich de laatste jaren tot een ‘socialistische sprookjesstad’ in een bijna surrealistisch decor. Verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. Dit zie je ook op het gebied van kunst, waar socialistisch realisme de enige toegestane stroming is. Kunst moet namelijk duidelijk zijn voor iedereen en kunstenaars zijn altijd schatplichtig aan het regime.
Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt zich dus voortdurend de vraag op: wat is waar en wat is de werkelijkheid en is de werkelijkheid die we daar te zien krijgen überhaupt wel waar? Wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze ‘Westerse bril’?
In deze lezing geeft Marc een inkijkje in “werelds meest gesloten samenleving” en ontdek je dat Noord-Korea meer is dan alleen maar ‘verbeelde werkelijkheid’.
De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal dat nog maar weinig mensen gezien hebben en natuurlijk de eigen ervaringen van Marc als bezoeker van Noord-Korea.
Toegang: €2,00 voor leden van de bibliotheek en het Vrouwengilde.
Niet-leden €3,00. Aanmelden: info@bibliotheeklandgraaf.nl of 045-5695660

Datum/Tijd
Datum - 7 mei 2019
19:30 - 22:30

Locatie
Burgerhoes (Bibliotheek)

Categorie