Kerstdiner, donderdag 14 december.

Dit jaar voor het eerst met het Vrouwengilde “buiten” de deur gegeten en de keus was gevallen op Auberge de Rousch. Als bestuur waren wij zeer benieuwd of de dames ook naar Heerlen wilden komen. En inderdaad, we hebben met 127 leden aan het kerstdiner gezeten. De bestelde zaal was daardoor wat krap, maar wanneer je lekker zit, is dat minder erg.
Tussen de gangen door was er een trio uitgenodigd onder het motto: Muziek Jong voor Oud. Het waren conservatoriumstudenten uit Maastricht die met elkaar een vijftal Amerikaanse kerstliederen speelden en zongen. Met zo’n mooie stem van de mezzo sopraan klinkt dat weer heel anders. Tijdens het tweede deel van hun optreden brachten zij andere bekende aria’s ten gehore. De violist soleerde nog met een mooie tango en de pianiste had een improvisatie op de piano.
Verder was er nog een mooie sketch van mevrouw Annie met een heerlijk alcoholisch “recept” en werden diverse gedichten/teksten voorgelezen. Het was een mooie ambiance met heerlijk eten. Kortom genoeg ingrediënten voor een geslaagde avond.