Kerstviering 15 december 2016

EÉN STER

Eén ster: maakt de lucht minder dreigend
Eén kaars: maakt de nacht minder zwart
Eén hand: maakt de weg minder eenzaam
Eén stem: maakt de dag minder stil
Eén vonk: kan een begin van nieuw vuur zijn
Eén noot het begin van een lied zijn
Eén kind het begin van een toekomst

(van Jacqueline Roelofs-van der Linden)

Onze jaarlijkse kerstviering begon traditiegetrouw met een oecumenische kerkdienst. Deze keer waren wij te gast in de kerk van de Heilige Familie. Onze Gildeaccoorden luisterden de dienst voor de laatste keer op met mooie kerstliederen. Voorgangers waren Pastoor Jongen en Ouderling Hulsebos. De kerstwerkgroep had weer mooie toepasselijke teksten uitgezocht.
De kerstviering werd hierna voortgezet in het Streeperkruis, waar de tafels mooi gedekt waren. Het diner werd voor het laatst verzorgd door onze vaste cateraar Tossaint. De heer en mevrouw Tossaint gaan van hun pensioen genieten.

Ladyspeaker Annemie Gelissen leidde ons door de avond heen en deed dat met verve, zoals wij Annemie ook kennen. Willy Vrolings had een mooi gedicht over vrede, geschreven door haar schoonzuster, met een prachtige laatste zin: Liefde voor het leven is de sleutel voor het hijsen van de witte vlag…. om te kunnen komen tot de realisatie van een WERELWIJD VREDESVERDRAG! Dat kunnen wij allemaal onderschrijven en niet alleen met kerstmis.
José Collaris kwam vervolgens met een aantal hilarische stukjes uit het geheime dagboek van Hendrik Groen, pogingen om nog iets van het leven te maken… Dit zorgde voor een vrolijke noot in de toch wel stemmige sfeer die er heerste na de optredens van Vocal Harmony. Dit mannenkoor bracht bij het eerste optreden stemmige kerstliederen en bij het tweede meer de populaire liedjes in hun barbershopstijl. Daar was ook een lied bij, waarbij een haan werd geïmiteerd wat voor de zaal nogal verrassend was en ook voor veel gelach zorgde.
Kortom, de avond bevatte allerlei ingrediënten die zorgden dat het een geslaagde kerstviering geworden is.