Kunstclub bezoekt atelier van Marcelle van Dijck

Op maandag 2 maart bezocht de kunstclub het atelier van Marcelle van Dijck in Gulpen. We werden ontvangen in haar schitterende huis. Het atelier grensde meteen aan de woonkamer. Het was een mooie lichte ruimte, waarin geen spatje verf te zien was. Alles had keurig zijn vaste plek. Marcelle (geboren in 1944) vertelde dat zij pas in 1996 voor het eerst les had genomen en dat vanaf toen haar artistieke carrière begon. Haar eerste expositie was al een jaar later. Menige tentoonstelling in binnen- en buitenland volgde.

Haar werken hebben met materie, met aarde te maken. Met acrylverf en diverse aardse materialen, bijvoorbeeld as uit de open haard van haar buren, maakt zij prachtige dingen. Zij liet een DVD zien met foto’s, die gemaakt werden terwijl zij werkte. Ook toonde zij fotoboeken van de reizen die zij en haar man regelmatig maken. Zij is verknocht aan het zuidwesten van de USA, het ruige land van bergen, canyons, woestijnen en wildernissen. Het was duidelijk dat deze beelden haar de inspiratie voor haar schilderijen geven.

Wij hebben die middag mooie dingen gezien, geweldige verhalen gehoord en genoten van de gastvrijheid van Marcelle en Theo van Dijck.

Hannie Kleijnen-Maassen

[nggallery id=69]