Kunstclub bezoekt Bonnefantenmuseum, 18 september 2018.

Prinsjesdag 2018, stralend weer en toch kozen 12 gildeleden ervoor, in plaats van naar de hoedenparade te kijken en te luisteren naar wat de toekomst ons brengt, te genieten van kunst.
Wat bezielt je als je van orthopedisch schoenmaker een verwoed kunstverzamelaar wordt en deze passie en bevlogenheid met je vrouw kunt delen?
Nog mooier is dat het echtpaar Defauwes hun kunstverzameling graag aan geïnteresseerden laat zien en daarbij persoonlijk uitleg geeft. Grandioos!
Vriendschap en briefwisseling zijn uitgegroeid tot de unieke totale kunstcollectie van Jaap Mooy voor het echtpaar Defauwes. Wij hebben een gedeelte mogen bewonderen.
Heel bijzonder was het om te zien en te horen hoe jonge kunstenaars al jaren gestimuleerd worden door Jacques en Miny Defauwes en hoe zij hun blijven volgen. Zij zien de kunstenaar groeien, van stijl veranderen en krijgen er een band mee.
Hoe mooi kan het zijn als mensen kunnen delen en elkaars horizon vergroten?
Na de uitgebreide rondleiding, waarbij geen kunstwerk werd overgeslagen, werd nog gezamenlijk koffie gedronken in het museumcafé. Het was weer een geslaagde activiteit van de kunstclub.
Jeannine Winkens – Haesen.