Lezing Petra Stienen, woensdag 25 oktober.

Petra Stienen heeft inmiddels al drie boeken op haar naam staan en aan de hand van die boeken hield zij haar lezing. Ze houdt zich al jaren bezig de verschillen in de samenleving. Haar boek over de wijk Donderberg in Roermond vertelde daar al over. Petra is nl. in die wijk opgegroeid. Ze is er bepaald niet blijven hangen en heeft in Leiden Arabisch gestudeerd en Midden-Oosten studies in Londen. Ze is een voormalig diplomaat en was gestationeerd in Egypte en Syrië. Ze is dan ook een veelgevraagde commentator in nieuwsprogramma’s op tv.
In de zaal zat ook een Syriër uit Aleppo. Dankzij het Arabisch van Petra kwamen wij aan de weet dat hij sinds drie jaar in Nederland woont.
In haar lezing was de rode draad: de stem van de ander en de meerstemmigheid van het midden. De discussie ging over wederzijdse beeldvorming tussen het Oosten en het Westen, mensenrechten en omgang met leiderschap in de 21e eeuw.
Het was een boeiende avond die veel vragen opriep en af en toe zorgde voor discussie. Petra is daarin zeer ervaren en de mensen gingen naar huis met een gevoel van een welbestede avond.