Melaniadag

Verslag 21 mei

Melania dag bij KVG Landgraaf

Op 21 mei heeft een bijzondere Melania middag plaatsgevonden in het Zuiden des lands: Landgraaf.

KVG Landgraaf ondersteunt al vele jaren Melania projecten en in het bijzonder projecten uit Indonesië. Ook recentelijk hebben ze geld gedoneerd aan een project in de Indonesische stad Cilegon, waarbij vrouwen hoofddoeken zullen verkopen op de markt die zijzelf prachtig decoreren met pailletten en kralen.

Het bestuur van KVG Landgraaf had deze dag georganiseerd om de vrouwen van KVG Landgraaf te informeren over de projecten van Melania, spullen te verkopen .

De grote zaal vulde zich met maar liefst 50 vrouwen. Iedereen had alvorens het programma begon de tijd om, onder het genot van een kopje koffie of thee, rustig bij te praten.

Ik, als regioverantwoordelijk  Indonesië bij Melania, was  blij de middag af te trappen met een presentatie. In deze presentatie gaf ik als eerste uitleg over hoe Melania zich verhoudt tot de hedendaagse (kritiek op) ontwikkelingssamenwerking. Belangrijk hierbij was dat iedereen in de zaal ook kon meediscussiëren waardoor interessante gesprekken op gang kwamen. Vervolgens zoomde ik in op het land Indonesië en tot slot heb ik een uitgebreide uitleg gegeven over het project.

Na de presentatie was het tijd voor een pauze. Maar niet zomaar een pauze. Het bestuur van KVG Landgraaf had zelf heerlijk Indonesisch gekookt waar iedereen tijdens de pauze van kon genieten. Ook konden de vrouwen rondlopen langs de opgemaakte tafels waar allerlei spullen werden verkocht. De opbrengsten hiervoor gingen uiteraard naar de projecten.

Een van de tafels bleef onaangeraakt, hier stonden namelijk de cadeaus voor de bingo. Alle vrouwen kregen na de pauze nummers uitgedeeld waarbij zij kans maakten op een prijs naar keuze. Een spannende bingo volgde dus waarbij vele vrouwen in de prijzen vielen. De hoofdprijs was een mooie rode tas, die tot mijn blijde verbazing aan mij werd geschonken.

Al met al was het een succesvolle en vooral erg gezellige middag.
Wij danken KVG Landgraaf voor de geweldige organisatie, inzet en steun!