Wandeling VGL met Jos Littmann,16 november 2016

Het is een traditie bij het Vrouwengilde Landgraaf dat in het voor- en najaar een wandeling onder leiding van een natuurgids wordt georganiseerd. Tijdens deze wandelingen wordt aandacht besteed aan flora, fauna en cultuur.
Dit najaar werd gewandeld in de omgeving van Spaubeek en Sweikhuijzen. Door het regenachtige weer was de belangstelling aan de lage kant. Maar er werd toch gewandeld, want tijdens de wandeling was het droog. Alleen onder de wandelschoenen was het nat.

De wandeling ging vanaf de St. Jansmolen langs de Geleenbeek richting Biesenhof, een restant uit de tijd van de kruistochten. Daarna richting het voormalige retraitehuis in Spaubeek, thans in gebruik als AZC. Genoten werd van de herfstkleuren, het bladertapijt en de “warmte” van het bos.

Na afloop van de wandeling werd in de Brasserie van de St. Jansmolen genoten van heerlijke koffie, warme chocomel met slagroom en uiensoep. Ook deze keer gold: weer of geen weer, het is altijd wandelweer. En zij die thuis gebleven zijn hebben weer ongelijk gehad.

Jos

img_0334-verkl
img_0333-verkl

img_0338-verkl

img_0340-verkl

img_0344-verkl