Weer of geen weer, altijd wandelweer.

Tijdens de voorjaarswandeling was het weer niet al te best. Een fikse regenbui moest worden getrotseerd. Maar de natuur en bijzondere dingen maakten het toch tot een interessante wandeling.

Op 27 april j.l. werd er weer gewandeld o.l.v. de natuurgids Jos Littmann. De week vooraf aan de 27-ste was het een heerlijk lenteweer. Dus de vooruitzichten waren goed. Echter in de week van de 27-ste werd het weer duidelijk veel minder. Regen, wind en een lagere temperatuur! Maar de natuur stelt geen programma in. De natuur is natuur en neemt alles zoals het komt. Dus het weer was naar menselijke maatstaf niet optimaal. Maar iemand die wil wandelen zorgt voor aangepaste kleding en gaat wandelen. Ook nu waren er toch een 20 tal wandelaars die wilden genieten van de natuur in Landgraaf. De wandeling begon vanaf het IVN home, de Bosrand, in de Voort, de voormalige speeltuin.

Via paadjes tussendoor kwamen we bij een nieuw monumentje aan het begin van de landgraaf. Hier is op een info-bord het ontstaan en doel van de landgraaf uitgelegd. Maar de landgraaf is meer. Hij is ook de naamgever aan onze plaats Landgraaf. Daarna ging de wandeling richting het galgenboompje en de “wachter”. Een kunstwerk gemaakt uit een boomstam. Via de landgraaf, die nog zichtbaar is, ging het weer richting IVN home. Reden; de lucht kleurde weer heel donker en weldra werden we getrakteerd op een mals regenbuitje. Maar in het IVN home werd genoten van warmte, koffie, thee en een traktatie. Onder het genot van dit alles gaf Jos uitleg over het ontstaan van de gemeentebossen in Landgraaf en de rol van SBL (Stichting Bosbeheer Landgraaf). Ook al was het een korte wandeling, er is weer genoten van de natuur en schoonheid die Landgraaf te bieden heeft.

BEC57481-1A98-4AF0-B1DB-A16F0CA5C5EB (1) 010 009 008 007 006 005 004