Wijnproeverij, dinsdag 12 november.

Dinsdag 12 november zijn er 12 dames naar Vijlen gereden voor een wijnproeverij bij St.Martinus.  Wij werden daar hartelijk ontvangen in een mooie ambiance, winkel en ontvangstruimte met open haard, grote tafels en een heel groot raam met prachtig uitzicht op de heuvels van Vijlen. De ontvangst was met een glas witte of rosébubbelwijn. Daarna volgde er een uitleg over het begin en de voortgang van het domein. Het gebouw is in de heuvel duurzaam gebouwd en alleen de bovenste verdieping zie je, de andere 3 verdiepingen gaan tot 18 meter onder de grond. Dat zijn de verdiepingen met wijnopslag  in stalen en eikenhouten vaten. Na de bezichtiging kregen wij 3 maal wijn ingeschonken, steeds kon je kiezen uit 2 wijnen. Erbij werden er lekkere streekproducten geserveerd, o.a. spekbrood, notenbrood, diverse soorten worst van varkens uit Vijlen en heerlijke kazen, dit alles uit de korte omgeving van St.Martinus.
De wijn van St.Martinus is niet goedkoop, omdat er veel handwerk aan te pas komt, o.a.  het oogsten van de druiven. De kwaliteit wordt echter goed bewaakt en ze hebben al meerdere wijnen bekroond gezien. Ook wordt er veel onderzoek gedaan en nieuwe druivenrassen uitgeprobeerd.

De wijn die wij geproefd hebben, smaakte echt naar meer, het was bijzonder goede kwaliteit! Wij hebben daar een hele gezellige middag doorgebracht. Wilt u zelf een keer gaan proeven, dan is de beste tijd het voorjaar of zomer, dan kunt u op het terras daar een heerlijk glas wijn drinken, met uitzicht op de heuvels.