Workshop Klussen in Huis

Op 21 mei hebben we met een aantal dames de handen uit de mouwen gestoken en de  stoute schoenen aangetrokken: in een workshop Klussen in Huis hebben we informatie gekregen en geoefend om voortaan een aantal klussen in huis zelf te kunnen aanpakken.

Wat hoort er allemaal in een gereedschapskist? Hoe werk je veilig en verstandig? Hoe maak je een nieuwe stekker aan een kabel en hoe zet je er een schakelaar tussen? Hoe gebruik je een kroonsteentje? Een heel ander onderwerp was het boren van gaten en iets ophangen. Wat komt daar allemaal bij kijken, welke boortjes, welke pluggen, wat is het voor een muur, verschillende boormachines enz. En we hebben goed kunnen oefenen.

Bij RELIM, een leerwerkbedrijf dat is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een grote achterstand tot de arbeidsmarkt, weten ze wel weg met deze onderwerpen. En het was niet alleen leerzaam, maar ook nog eens heel ontspannen en gezellig. Dat is goed te zien op de foto`s die we gemaakt hebben. Vooraf en in de pauze werden we nog verwend met koffie, thee en voor de liefhebbers een grote koek (onder het motto “klussen maakt hongerig”). Aan het einde van de avond volgde nog een korte rondleiding door het bedrijf. Toen bleek nog eens de grote veelzijdigheid aan activiteiten en producten.

Bijzonder aan deze avond was ook de samenwerking met het Vrouwengilde Heerlen. De totale groep bestond uit 16 dames, waarvan 9 leden van het Vrouwengilde Landgraaf en 7 van de afdeling Heerlen. Het was voor herhaling vatbaar.

Als we de begeleiders van RELIM mogen geloven, willen ze ons nog van alles leren, zijn we welkom voor rondleidingen en kunnen we er terecht voor hulp van hun klussendienst of om een van hun mooie producten te kopen. Dus….wordt vervolgd!?

[nggallery id=74]